Seneste nyt:

Konflikten fortsætter: Skraldemænd strejker stadig i Jammerbugt

Borgerne i Halvrimmen-området får heller ikke tirsdag afhentet skrald. Parterne mødes klokken 13 hos Dansk Industri i forsøget på at finde en løsning.

Skraldemændene i Jammerbugt Kommune har nu på andet døgn nedlagt arbejdet. Heller ikke tirsdag bliver der afhentet i kommunen.

quote Jeg håber, de finder ud af det. Reglerne er jo lavet for deres egen skyld og for at passe på deres helbred.

Jens Christian Golding, formand for Teknik- og Miljøudvalget, Socialdemokratiet

Repræsentanter fra Virksomheden Remondis A/S, der varetager dagrenovationen i Jammerbugt Kommune, skal tirsdag klokken 13 mødes med medarbejdere hos Dansk Industri i forsøget på at finde en løsning.

Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse kommer ifølge formand for Teknik- og Miljøudvalget, Jens Christian Golding (S) på baggrund af en skriftlig advarsel til en af skraldemændene.

Han fik en påtale for at bære affaldssækkene ud til vejen i stedet for bruge den vogn, der ellers er beregnet til formålet. Vognene skal bruges for at beskytte skraldemændene mod det fysisk hårde arbejde.

Ifølge formanden vælger flere skraldemænd at løfte sækkene, fordi det går hurtigere, og det er en gevinst, da de er på akkord.

Jens Christian Golding håber, parterne snart finder en brugbart løsning, så konflikten stopper.

 
 

- Jeg håber, de finder ud af det. Reglerne er jo lavet for deres egen skyld og for at passe på deres helbred. Vi er blevet orienteret om problemstillingen i udvalget, og vi forventer selvfølgelig, at de optager arbejdet hurtigst muligt, for det er jo det, de har skrevet kontrakt på, siger han.

Kommunen: Skraldet skal nok blive hentet

Flere borgere, der er utilfredse med ophobningen af skrald foran deres dør, har kontaktet Jammerbugt Kommune. Her forsikrer Teknik- og Forsyningschef Peter Laursen, at skraldet nok skal blive hentet.

- Det er entreprenørens (Remondis A/S, red.) ansvar at bringe det til stop og holde såvel kommunen som borgerne skadesløse. Når konflikten ophører, skal al skraldet samles op. Hvis konflikten trækker ud, vil vi have en nødberedskabsplan klar, siger han.

TV2 Nord forsøger fortsat at få en kommentar fra Remondis A/S.

Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

041217 brand hadsund brandbil

Overophedet olie skabte brand

def_thumb,50_percent

play Mandag bliver en blæsende og kold vinterdag

Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

Til forsiden

Til forsiden