Seneste nyt:

Mette føler sig snydt af tilflytterprojekt: Drømmeboligen forsvandt dagen før kontrakten skulle underskrives

Tilflytterprojektet Landsby på prøve havde stillet en familie fra Øland en bolig i Trekroner i udsigt, men dagen før kontrakten skulle underskrives, trak arrangørerne tilbuddet tilbage.

En familie fra Øland ved Brovst med seks børn føler sig snydt af tilflytterprojektet Landsby på prøve, efter de først blev udvalgt til at flytte ind i deres drømmehus i Trekroner med tre måneders husleje betalt, men siden fik trukket tilbuddet tilbage.

- Vi føler os rent ud sagt røvrendt. Det her er ren fup og svindel, siger Mette Jensen.

Hun havde glædet sig til, at hendes familie skulle få mere plads omkring sig i det store hus ved fjorden, som de var blevet stillet i udsigt.

Familien havde taget fat på flytteforberedelserne, da Mette Jensen fredag blev ringet op af folkene bag tilflytterprojektet. Hun fik at vide, at de alligevel ikke kunne flytte ind i huset. Årsagen var, at de i forvejen bor tæt på Trekroner.

Det skete dagen før lejekontrakten skulle underskrives og otte dage før indflytningsdatoen 1. februar.

- Jeg blev virkelig ked af det, rasende og skuffet, siger Mette Jensen.

- De kan ikke være bekendt at gøre det på den måde. Der står jo ikke nogen steder, at man ikke må bo i Jammerbugt Kommune, fortsætter Mette Jensen, der også havde skrevet i ansøgningen til tilflytterprojektet, at familien bor på Øland.

Landsby på prøve undskylder

Bestyrelsen bag tilflytterprojektet forklarer, at der var uenighed om valget af familien fra Øland. Det førte til en diskussion i bestyrelsen og en afstemning, der altså ikke faldt ud til familiens fordel.

- Det er slet ikke vores hensigt at stille falske forhåbninger og bristede forventninger op, så jeg er rigtig ked af, at de er blevet fanget i den her konflikt. Men vi må også omvendt sige, at vi er nødt til at holde fast i vores formål, der er at skabe mere bosætning i Jammerbugt Kommune, siger initivtageren til tilflytterprojektet, Anne Ringgren.

Sagen har fået Landsby på prøve til at indskærpe formålet med projektet på sin hjemmeside.