Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

For de ældste skoleelever har nedlukningen været en hård tid. Hjemmeundervisning og fraværet af kammeratskabet påvirker de unges humør. På Saltum Skole går man derfor ture med eleverne, for at styrke trivslen.

Coronanedlukningen sætter stadig sit tydelige præg på de fleste nordjyders hverdag. Også de ældste skoleelever lider under nedlukningen. Det er tilfældet for Paw Kragh, Benjamin Klaes Theil og Clara Albrechtsen. De går alle tre i 8. klasse på Saltum Skole, og må ikke møde op til normal undervisning på skolen.

- Det er specielt. Det går jo en på både fysisk og psykisk. Man savner jo at se andre mennesker, siger Benjamin Klaes Theil.

Hans klassekammerat Clara Albrechtsen nyder heller ikke tiden væk fra skolen.

- Man står jo bare op lige på et hængende hår og ligger ofte i sengen, når timerne går igang. Og når de er slut ender man ofte i sengen igen. Man ser jo ikke rigtig nogen, siger hun.

- Der er så ensformigt at være derhjemme, siger Paw Kragh.

- Det sker bare det samme hver dag. Jeg sidder ved bordet og snakker bare med sig selv. Jeg vil jo meget hellere ud og se nogen andre, siger han.

Noget tyder på, de tre elever fra Saltum Skole ikke er alene med de tanker. En ny undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed har kigget på danskernes trivsel, helbred og arbejdsmiljø før og under krisen. Her fremgår det, at hver femte dansker har fået dårligere mental sundhed under coronakrisen.

quote Det er så rart, at se dem igen

Mette-Marie Degn, lærer, Saltum Skole

Gåture skaber trivsel

Derfor er Clara, Paw og Benjamin også glade for, at deres lærer Mette-Marie Degn tager dem med på en gåtur. Her kan de snakke om alt og ingenting, og de kan ikke mindst få en følelse af, at være sammen igen. 

Ifølge retningslinjerne må eleverne gerne mødes udenfor, så længe de ikke overskrider det generelle forsamlingsforbud på fem personer. 

- Det er så rart, at se dem igen, siger Mette-Marie Degn og fortsætter:

- Jeg er jo ikke blevet skolelærer for at være sammen med børnene gennem en skærm.

Hun fortæller, at det kan være svært for de unge mennesker, at skulle arbejde hjemmefra, fordi hjemmet normalt er forbundet med fritid

- Så kan det være, eleverne får lyst til at sidde og spille, eller de bliver måske trætte og har lyst til en lur, siger elevernes lærer.

Alle vil tilbage til normalen

For Clara Albrechtsen og Paw Kragh har det været nødvendigt at møde op i nødundervisning, hvor op til fem elever må mødes med en lærer.

- Jeg fik nok ikke lavet det, jeg skulle. Og jeg koncentrerede mig nok heller ikke så meget i timerne. Det var bare svært for mig, siger Clara Albrechtsen.

Fælles for både lærer og elever er, at de alle vil tilbage til normal skolegang, så hurtigt som muligt.

- Det er bare et stort spørgsmålstegn, hvornår det kan lade sig gøre, siger Benjamin Klaes Theil.

- Man tænker jo over det hver eneste dag, siger Clara Albrechtsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland