LIGE NU:

Laura Mo var tæt på at opgive musikken: - Der var ingen, der gad arbejde med mig

Den nordjyske musiker, Laura Mo, har for alvor fået succes med sit album ”Steppebrand”. Men vejen dertil var ikke nem.

Musikken betyder ALT for Laura Mo. Det har den gjort siden hun som teenager alene tog til North Dakota og mødte Lakota-indianerne. En af dem stak hende en guitar i hånden, og så var Laura solgt.

- Da jeg fik den guitar i hænderne, så vidste jeg, det var dét, jeg ville, fortæller Laura hjemme i stuen i Skørping-området. Her har hun indrettet sig med eget lydstudie, hvor hun flittigt arbejder med at komponere ny musik og øve sig.

I programmet Portrætter Punkt for Punkt møder TV2 Nord Laura Mo til en snak om vejen til succes, og selvom det kom som et lys fra en klar himmel, at Laura Mo skulle spille musik, har der været mange udfordringer undervejs.

Artiklen fortsætter under programmet.

 

Tæt på at miste modet

Laura Mo har kæmpet for et gennembrud i godt 20 år, og i juledagen i 2017 var hun tæt på at miste modet helt.

- Der havde jeg i nogle år prøvet og prøvet og prøvet at skabe noget - altså nogle relationer i min musik, så jeg kunne få indspillet min musik, sådan så jeg kunne få det udgivet, så jeg kunne få det ud til alle mennesker. Alle de relationer, jeg havde bygget op, havde jeg mistet eller også så ville folk simpelthen bare ikke. De gad bare ikke arbejde med mig, husker Laura Mo.

quote Alle de relationer, jeg havde bygget op, havde jeg mistet eller også så ville folk simpelthen bare ikke. De<em> </em>gad bare ikke arbejde med mig.

Laura Mo, musiker

Bedre blev det ikke, da Laura Mo’ mor sendte et julebrev til hende, hvor hun skrev, at Lauras musiker-drømme aldrig kunne gå i opfyldelse. Alene og deprimeret nytårsaften og med en stor flaske champagne i favnen springer Laura i bogstavelig forstand ind i det nye år, og så sker der noget magisk, fortæller Laura Mo:

- Der gider jeg ikke mere pis! Og så trykkede jeg på delete-knappen, sig Laura Mo.

Anekdote om sin far skaber albummet ”Steppebrand”

Da Laura Mo ramte gulvet nytårsaften 2017 følte hun sig som en ny 17-årig. Tavlen blev vasket ren og Laura Mo begyndte at skrive nye sange.

En dag får hun uventet besøg fra en af hendes fars gamle venner. Han fortæller en anekdote om hendes far, og så har Laura pludselig idéen og titlen til hendes nye sang og album "Steppebrand".

"Steppebrand" sætter også endelig hjertet i brand hos Jens Ove Friis fra pladeselskabet JOF Records, og da albummet udgives, ryger det til tops.

Laura Mo har endelig fået sit gennembrud - efter godt 20 år og en barndom og opvækst i et voldeligt og alkoholisk miljø. Men det var værd at vente på, mener Laura Mo, der også i dag ser med positive øjne på sin tumultariske opvækst i Hjørring.

quote jeg er meget taknemmelig for den opvækst, jeg har haft. Fordi jeg lærte meget hurtigt at kunne holde mig selv ud. Det var jeg nødt til.

Laura Mo, musiker

- Det lyder jo som om, jeg er en jubel-idiot, og det er jeg så: Men jeg er meget taknemmelig for den opvækst, jeg har haft. Fordi jeg lærte meget hurtigt at kunne holde mig selv ud. Det var jeg nødt til, siger hun.

Portrætter Punkt for Punkt

Få meget mere at vide om Laura Mo, når hun i serien Portrætter Punkt for Punkt fortæller om hendes livs Højdepunkt, Lavpunkt, Udgangspunkt, Vendepunkt, Holdepunkt, Lyspunkt, Tyngdepunkt og meget mere.

Programmet sendes søndag aften klokken 19.45 på TV2 Nord Salto, tv2nord.dk og TV2 Nords app.

Du kan allerede nu finde programmet her, hvor du også kan se hele serien Portrætter Punkt for Punkt.

180521 Stork Still

play Flere storke på visit i Nordjylland: Engang var der 135 storkepar i én nordjysk landsby

Mikele Volpi

play Restauranter slipper ikke for at tjekke coronapas: - Vi er ikke kommet af med nogle restriktioner

Torben Hedegaard

Kommune handlede forkert i Torbens sag med dagpenge: - Det har været forfærdeligt

Retten i Aalborg

53-årig mand dømt for at voldtage sit eget barn

180521 Stork Still

play Flere storke på visit i Nordjylland: Engang var der 135 storkepar i én nordjysk landsby

Mikele Volpi

play Restauranter slipper ikke for at tjekke coronapas: - Vi er ikke kommet af med nogle restriktioner

Torben Hedegaard

Kommune handlede forkert i Torbens sag med dagpenge: - Det har været forfærdeligt

Til forsiden

Til forsiden