LIGE NU:

Millioner gør sommerferien sjovere

Der er skruet op for sommeraktiviteterne for børn og unge rundt om i kommunerne. En sommerpakke på 200 millioner kroner skal sikre en god sommerferie trods coronakrisen.

Mange børn og unge har været isoleret under coronakrisen, hvor de på grund af nedlukningen har savnet skole, fritidsaktiviteter og venner. Derfor har regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget afsat 200 millioner kroner til at gøre sommerferien sjovere.

I Mariagerfjord Kommune bliver pengene brugt på en lang række aktiviteter. Tirsdag havde børnene blandt andet mulighed for at deltage i en spionskole.

- Jeg håber, børnene får nogle gode, anderledes oplevelser her i sommerferien, som de måske ikke ellers havde fået. Den her spionskole er i hvert fald rigtig sjov. Det er ikke noget, man normalt kan opleve her i Mariagerfjord Kommune, siger Jane Grøn (S), der er formand fra kommunens kultur- og fritidsudvalg.

Helt nyt initiativ

Spionskolen er arrangeret af Mariagerfjord Bibliotekerne sammen med Rollespilsakademiet.

Pengene er fordelt til landets kommuner efter indbyggertal. Mariagerfjord Kommune har fået 1,4 millioner kroner. Cirka halvdelen går til at gøre sommerferien sjovere, mens resten skal bruges efter sommerferien.

- Mange børn har fået faglige huller under nedlukningen. Pengene går nok til flere lærerkræfter, men skolefagenheden er stadig i gang med planlægningen. Det er jo et helt nyt initiativ, siger Jane Grøn.

Ud over de 200 millioner kroner er der afsat yderligere 10 millioner kroner i den politiske aftale til organisationer, der laver opsøgende indsatser til udsatte familier, der har været isoleret under coronakrisen.

Træstamme

play "Verdens største træstamme": 10 meter lang kage markerede åbning af butik mod madspild

25_seconds

play Skolebørn fra Brovst gik med i march mod ensomhed

270921 Til jonas Judith

En halv million mangler i kunstværk: - Opmærksomheden er en del af værket, siger kunstrektor

Smitteudbrud Hjørring

Smitten med coronavirus falder igen i Hjørring

Træstamme

play "Verdens største træstamme": 10 meter lang kage markerede åbning af butik mod madspild

25_seconds

play Skolebørn fra Brovst gik med i march mod ensomhed

Til forsiden

Til forsiden