Foto: Per Frank Paulsen (Arkivfoto)

Solens stråler startede brand i butiksvindue

Det lyder næsten som handlingen i en tegnefilm, men det var præcist hvad der skete: Solens stråler satte ild til udstillingen i et butiksvindue.

Nordjyllands Beredskab blev i dag kaldt ud til en brand hos forretningen Kop og Kande i Hobro.

- Vi kørte derned med fuldt slukningstog og ambulance, for meldingen lød på bygningsbrand, og der ligger nogle lejligheder ovenover, fortæller indsatsleder Claus Haparanda fra Nordjyllands Beredskab. 

Men da beredskabet ankom, blev det hurtigt konkluderet, at der var tale om en mindre brand, som var opstået i udstillingsvinduet. Her havde et spejl i udstillingen reflekteret solens stråler over på nogle håndklæder, som var antændt.

Jeg har ikke set det før, ikke med et spejl

Claus Haparanda, indsatsleder, Nordjyllands Beredskab

- Heldigvis viste det sig, at det bare var de her håndklæder, der var ild i. Dem kunne vi bære ud af forretningen helt uden at bruge vand, siger indsatslederen.

Der var en del røg i butikken, men det fik beredskabet blæst ud i løbet af en times tid. Herefter gik skadesservice i gang med at rengøre efter røgskaden.

- Jeg har ikke set det før, ikke med et spejl. Det har jeg altså ikke. Men jeg har set glas, som ligger i en skovbund, kan antænde brand, siger Claus Haparanda.

Det var nogle forbipasserende på gaden, der opdagede branden.