Kirsten mistede sin søn: I en sorggruppe møder hun ligesindede
Foto: Sandra Rask Petersen / Aalborg Stift
Kirsten Fauerholdts søn Emil blev 19 år gammel.
I foråret startede en sorggruppe i Nykøbing Mors for forældre, der har mistet et barn. For Kirsten Fauerholdt betyder det, at hun har et sted, hvor hun kan blive mødt med forståelse.
Se "Eftertanke" på TV2 Nord Salto søndag klokken 17.30. Udsendelsen kan også ses nederst i artiklen.
14. november 2018 ændrede Kirsten Fauerholdts liv sig totalt. Det var dagen, hvor hendes søn Emil døde pludseligt efter få dages sygdom. Emil blev 19 år gammel.
- Man kan ikke forestille sig, hvordan det er. Den uigenkaldelighed mærker man først, når man står i det, siger Kirsten Fauerholdt, der bor i Brønderslev.
Selvom hun har familie, venner og kolleger at støtte sig til, har hun brug for at tale med andre i samme situation. Derfor har hun meldt sig ind i en sorggruppe for forældre, der har mistet et barn.
Det betyder, at jeg har et sted at gå hen med ting, jeg ikke deler med så mange andre
Kirsten Fauerholdt
- Det betyder, at jeg har et sted at gå hen med ting, jeg ikke deler med så mange andre. Der er en fortrolighed, siger Kirsten Fauerholdt.
Forældrene taler et fælles sprog
Det er kirken, der står for sorggruppen i Nykøbing Mors, som startede i foråret 2019. Trine Gjørtz, der er sorggruppevejleder i Aalborg Stift og sognepæst på Mors, blev kontaktet af den lokale bedemand, som oplevede, at mange forældre havde mistet et barn. Bedemanden bad Trine Gjørtz om at gøre noget.
Trine Gjørtz og en kollega blev enige om at oprette sorggruppen til forældre. De slog en annonce op i avisen for at fortælle om den nye sorggruppe, og i løbet af kort tid havde 21 tilmeldt sig.
- Den ydre ramme for sorggruppen er, at forældrene har mistet et barn. Folk er selvfølgelig forskellige, og omstændighederne er forskellige, men der er et fælles sprog, siger Trine Gjørtz.
Der mangler tilbud til forældre i sorg
Der er langt mellem tilbuddene til forældre, der har mistet et barn. Kirsten Fauerholdt bor i Brønderslev og kører helt til Mors for at deltage i sorggruppen. I alt bruger hun fire timer på transport hver gang, hun skal afsted.
Der mangler tilbud til, når man har mistet et barn – for der er der, man har allermest brug for det
Kirsten Fauerholdt
- Der er mange tilbud for børn og forældre med børn, og det er alt sammen gode tilbud. Men der mangler tilbud til, når man har mistet et barn – for der er der, man har allermest brug for det, siger Kirsten Fauerholdt.
Sorggruppevejleder Trine Gjørtz håber, at flere præster vil tage initiativ til at starte sorggrupper for forældre.
- Jeg håber inderligt, at flere præster vil gøre noget ved det. Sorggrupper er en utrolig oplagt opgave at lave for folkekirken, og jeg kan ærligt talt ikke forstå, at der ikke er flere, der gør det, siger hun.
Se programmet Eftertanke om sorg her: