01:44

Lærerdemonstration på Christiansborg Slotsplads. Foto: TV2/Nord

1 af 2

2600 nordjyske lærere til demonstration

Tusindvis af nordjyske lærere tog i dag til København for at demonstrere i protest mod lockouten. Lærerne håber, at de med deres protest snart kan få stoppet lockouten.

2600 nordjyske lærere var blevet samlet op i busser for i samlet flok at tage til hovedstaden for at deltage i demonstrationen.

Bevæbnet med bannere, farvestrålende trøjer og budskaber, der ikke var til at tage fejl af - var op mod 35.000 mennesker samlet til demonstrationen foran Christiansborg, og stedet var ikke tilfældigt, for politikerne skal påvirkes, mener lærerne.

I stedet for at politikerne skal blande sig i overenskomstforhandlingerne og lockouten håber lærerne, at Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening igen sætter sig sammen og finder en løsning, så lockouten kan stoppe.

- Mit aller-allerstørste håb var selvfølgelig, at man kunne finde tilbage til forhandlingsbordet og få lavet en rigtig god løsning, som begge parter kan føle ejerskab til, så vi kunne få gang i skolerne igen og stoppet det her, og få eleverne tilbage i klasserne. Det er vores største ønske, siger Dorthe Kamp, formand for Aalborg Kærerforening.