AaB moser lokalrivaler: Svensk stjernefrø tryllede igen

AaB viste klassen i lokalbraget mod Vendsyssel FF.

Der var dømt lokalbrag i Nordjylland på en kølig fredag aften, da Vendsyssel FF tog imod NordicBet Ligaens duks AaB.

AaB kom til kampen med et få dage gammelt nederlag fra pokalturneringen, men i NordicBet Ligaen har aalborgenserne været flyvende resultatmæssigt med 10 kampe uden nederlag.

Modsat har Vendsyssel været svingende og kun fået ét point i de seneste tre kampe. Så favoritværdigheden lå uden tvivl på udeholdet fra Aalborg.

Alligevel var det Vendsyssel, der fik en drømmestart, da duoen Oscar Buch og Carl Lange drev gæk med AaBs højre forsvarsside, inden sidstnævnte bankede Vendsyssel foran 1-0.

Men målet satte ikke fut under Vendsyssel-spillerne. Tværtimod.

For herfra stod der nemlig AaB på det meste. Især AaBs svensker Melker Widell tryllede på banen fredag aften. Han var konstant med i udeholdets offensive aktioner - enten som chanceskaber eller som afslutter.

Den nyindkøbte Widell har allerede scoret seks mål i AaB-trøjen og har været en spilmæssig troldmand i AaBs offensiv gennem hele sæsonen.

Og det var da også Widell, der efter 40 minutter var hjernen bag AaBs udlignende mål. Med en hård og præcis bold på tværs af Vendsyssels felt, skulle Oliver Ross bare prikke bolden ind, før AaB kunne bringe balance i regnskabet.

1-1, hvilket også blev pausestillingen.

Vild afbrænder

AaB kom bedst ud  fra pausen og havde flere gode muligheder for at bringe sig foran de første fem minutter.

Men efter 51 minutter var det pludselig hjemmeholdet, der brændte det, der vel sagtens kan kaldes en 200 procent chance. Den store midtbanemand, Ayo Simon Okosun, tog chancen uden for AaBs felt med et fladt skud, der blev rettet af. AaBs keeper Josip Posavec måtte derfor give en retur inde foran målet, hvor en Vendsyssel-spiller skød over målet fra ca. fem meters afstand.

En kandidat til årets afbrænder i dansk fodbold.

Bare fem minutter senere gik det pludselig stærkt den anden vej. Et dårligt hjørnespark fra Vendsyssel sendte en AaB-kontra i gang, og med en stærk frispilning af Lucas Andersen kunne AaB-lejesvenden Richard Odada score sit tredje sæsonmål. 2-1 til AaB.

Den kenyanske midtbanekriger har haft en stærk start i den bolsjestribede trøje. Han blev beskrevet som en joker, da han kom til AaB i august, men den defensive midtbanespiller har hurtigt slået sig fast i Oscar Hiljemarks startopstilling.

Straffespark afgjorde det hele

AaB sad på kampen og havde flere fine tilbud til 3-1. Men der skulle et straffespark til, før udeholdet fik det tredje mål i kassen.

Efter 72 minutter brugte Vendsyssels Ayo Simon Okosun hånden i feltet, og dommer Graagaard pegede på pletten med det samme.

Den mulighed omsatte den netop indskiftede Emmanuel Toku til at score sit første mål i AaB-trøjen.

Efter 82 minutter burde indskiftede Jakob Ahlmann have lukket kampen, men venstrebacken tøvede af et par omgange med afslutningen, som til sidst blev blokeret.

I kampens slutningen havde begge hold et par halve chancer, men flere mål blev det ikke til fredag aften.

AaB vinder 3-1 på udebane og cementerer sin førsteplads i NordicBet Ligaen. Vendsyssel ligger omvendt stadig i den nederste halvdel af ligaen efter 11 runder.