AaB'ere fortæller om sund kost

01:54

Foto: Carsten Lorenzen

1 af 2

Jernvilje og sundkost. Sådan lød opskriften på succes, da to af AaBs superligaspillere i dag besøgte en lokal folkeskole.

Patrick Kristensen og Kasper Bøgelund hold oplæg for omkring 100 elever på Patricks gamle folkeskole, Tofthøjskolen i Storvorde.

- Der er sket meget siden den gang. Men mange af lærerne er de samme, så det er rigtig hyggeligt, siger Patrick Kristensen.

Hans fodboldkarriere begyndte i den lokale klub, SSB, som den hed den gang. Allerede som 13-årige begyndte han at træne i AaB.

Kasper Bøgelund er fra Fyn og begyndte også karrieren i en lille klub.

- Jeg startede i Brændekilde-Bellinge Boldklub som bare fem-seks-årige, fortæller Kasper Bøgelund.

Siden har karriererne taget fart. Patrick har spillet 150 kampe for AaB og Kasper har været et par år i hollandske PSV Eindhoven og i tyske Borussia Münchengladbach, inden han kom til AaB. Men det var næppe gået så godt uden ordentlig føde.

- Når vi møder om morgenen klokken ni, så har vores madmor lavet havregrød og der står frisk frugt, brød med mere, siger Patrick.

Men det med havregrøden er ikke så populær hos skoleeleverne.

- Det plejer jeg ikke. Det er mere noget med brød, siger Jonas Krebs fra 7.b. Og klassekammeraten Jacob regner heller ikke med at tage en portion grød i morgen.

- Nej!!, lyder det bestemt fra Jacob Ottosen.

Forsiden lige nu