Aalborg Håndbold i DM-finalen

Aalborg Håndbold kvalificerer sig til DM-finalen i håndbold for mænd. Det sker efter en 28-27-sejr over Skjern og sammenlagt sejr på 55-53.

Skjern og Aalborg leverede drama for alle pengene, da den anden DM-finalist skulle findes. Det blev Aalborg.

DM-finalerne i håndbold for mænd bliver ligesom i sidste sæson et anliggende mellem KIF Kolding København og Aalborg Håndbold

Det står fast efter en medrivende anden semifinalekamp mellem Skjern Håndbold og Aalborg Håndbold i Skjern Bank Arena, som endte 28-27 til

nordjyderne. Det betyder, at Aalborg sammenlagt vinder 55-53.

Men det kunne være gået begge veje, for nøjagtigt som det første opgør mellem de to hold blev det en tæt affære, hvor ingen af holdene ville give sig.

Gæsterne fra Aalborg var bedst i første halvleg og førte 12-9 på et tidspunkt, hvor Skjern havde to spillere udvist. Hjemmeholdet red dog stormen af og var kun bagud med 12-13 ved pausen.

Vestjyderne havde brug for en sejr efter 26-27 i den første kamp, men det lykkedes ikke at ryste Aalborg af.

Hver eneste scoring til hjemmeholdet blev fulgt af en tilsvarende fra

nordjyderne, så ingen af holdene var på noget tidspunkt i slutfasen foran med to mål.

Og da aalborgenserne få minutter før tid udlignede til 26-26, kunne Skjern ikke længere nøjes med bare at vinde.

På grund af reglen om udebanemål skulle værterne score to mål flere end sin modstander, og det lykkedes altså ikke.

Skjern Håndbold kvalificerede sig kun med nød og næppe til semifinalerne, da holdet slog Team Tvis Holstebro med 29-28 i den sidste gruppekamp i slutspillet.

Men denne gang gik det altså ikke for holdet, der senest var i en DM-finale tilbage i 2003.

Aalborg Håndbold vandt DM-guld i 2010 under navnet AaB Håndbold, inden håndboldforretningen blev skilt fra i et selvstændigt selskab.

Siden blev det til DM-guld sidste år efter en sammenlagt 11-måls-sejr over KIF Kolding, som altså nu får mulighed for at få revanche.