LIGE NU:

Aalborg Pirates mangler millioner

Mellem to og fire millioner skal der i kassen hos Aalborg Pirates inden slutningen af marts, ellers er det slut, mener bestyrelsesformand.

Aalborg Pirates har ondt i økonomien, ganske alvorligt endda. Lige nu er klubben ifølge bestyrelsesformand Morten Fals lukningstruet, hvis det ikke lykkes at finde mellem to og fire millioner kroner inden udgangen af marts.

Allerede i starten af februar meldte klubben om økonomiske problemer, og bad erhvervslivet om hjælp, men tingene er ikke gået så hurtigt som ønsket.

- Vores loyale sponsorer køber de støttepakker, vi har udbudt til 3000 kroner, og vores supportere samler ind på daglig basis. Vi har for eksempel lige fået en check på 19.000 kroner. Men det går lidt trægt, og derfor vil vi også gerne appellere til det lidt tungere erhvervsliv om at støtte i lidt større målestok og investere i vores brand, siger bestyrelsesformand Morten Fals.

Aalborg Pirates skal på den ene side samle kapital, så der igen er noget på bogen. Lige nu kører klubben nemlig med en udhulet egenkapital og er derfor hele tiden, med bestyrelsesformandens egne ord, et skridt bagefter.

Desuden skal driften styrken, så økonomien fremtidssikren. Det betyder blandt andet, at administrationen skal slankes, og det vil fremover i høj grad blive klubbens egne, unge spillere, der skal løfte opgaven på isen, forklarer Morten Fals.

Han tror på, at klubben kan komme i mål med projektet, hvis der kommer tilstrækkelig hjælp udefra, men han erkender, at situationen er alvorlig.

- Gør vi ikke noget ved det her nu, tror jeg ikke, der er noget, der hedder Aalborg Pirates i næste sæson, siger Morten Fals.

På tirsdag spiller Aalborg Pirates sidste grundspilskamp, og trods lommesmerterne er der fri entré til kampen. Det skyldes, at Unibrew har købbt kampen og inviterer de nordjyske inhockeyfans til gratis kamp.

Samtidig bruger klubben anledningen til at holde et støttearrangement inden kampen. Spillerne vil være til stede i Gigantium fra klokken 17 for at møde fans og skrive autografer, men også for at sælge støttebeviser, så klubben kan komme noget nærmere målet om at komme økonomisk på fode igen.