Aalborg sætter strøm til kunsten

Platform4 slår dørene op. En interaktiv skatebordrampe, en multipurpose pyramide, en 3D-printer installation, en alternativ hønsegård, en multipurpose pyramide, en interaktiv barinstallation, pendulphones og en østtysk inspireret udspringsrampe... og Aalb

<b>Multihus i Aalborg</b>
Projekterne er alle en del af den grænsesøgende workshop, der markerer åbningen af Aalborgs nye eksperimenterende multihus, Platform4, som vil udforske mødet mellem kunst og teknologi i et åbent miljø.

<b>Kreativ mødeplads</b>
Huset skal fungere som en kreativ mødeplads for primært lokale - men også løbende udfordret af nationale og internationale - kunstnere, studerende og virksomheder.

<b>Eksperimenterende projekter</b>
Som navnet på workshoppen hentyder, så er der noget kunstigt og anderledes over det, som er sket i ugen op til den 21.8 - og vil ske fremover - i Platform4.
I løbet af workshoppen har man kunnet opleve syv projekt-teams - seks lokale samt den anerkendte Berlin-baserede gruppe Raum Labor - arbejde med at realisere og bygge en række eksperimenterende projekter i grænselandet mellem design, kunst, arkitektur og teknologi.

<b>En ny smagsvariant</b>
Platform4 er en ny smagsvariant i mødet mellem kulturen og det teknologiske felt.
Et brugerdrevent multihus der vil eksperimentere med nye teknologiske og digitale elementer i kombination med installationer som bevæger sig frit mellem kunstneriske og kreative genrer, lige fra interaktive medier, musik, teater, samtidskunst, design, arkitektur og meget andet.

<b>Oplevelser</b>
Det handler både om oplevelser, men også om at skabe optimale rammer for spirende kreative virksomheder og produktinnovation.

<b>Non-profit</b>
Platform4 er en non-profit organisation, hvor stedets brugere er med til at forme indholdet indenfor rammen af kunst og teknologi.
Organisationen støttes af Aalborg Kommune gennem Bretteville HotSpot projektet og Aalborg Samarbejdet - samt repræsentanter fra Aalborg Universitet.

<b>Pakhus i Østre Havn</b>
Dette sker i samarbejde med Enggaard A/S der ejer den 3000 m2 store tidligere lagerbygning på Østre Havn i Aalborgs centrum og stiller den til rådighed i minimum fire år.

<b>Multihal, café og værksteder</b>
Platform4 rummer både multihal, café og værksteder, hvor aktører på både permanent og midlertidig basis kan fostre deres projekter.

<b>Kom som du er</b>
Offentligheden inviteres løbende indenfor for at få stillet nysgerrigheden, drikke kaffe i caféen og til at opleve koncerter, fremvisninger, innovative projekter og meget, meget - rigtigt meget - andet.

<b>Yderligere information</b>
www.platform4.dk