LIGE NU:

Aalborg Sygehus sætter turbo på forskningen

På bare fire år har Aalborg Sygehus fordoblet antallet af videnskabelige artikler. Det gør universitetshospitalet til landets tredje mest publicerende sygehus, kun overgået af Rigspolitiet og Aarhus Sygehus

Aalborg Sygehus har netop gjort sine forskningsaktiviteter for 2006 op. Opgørelserne viser, at personalet på sygehuset skriver videnskabelige artikler som aldrig før.

- På Aalborg Sygehus ser vi forskningen som en afgørende investering, ikke bare for sygehuset, men for hele regionen. Når man som os bor i en yderregion, er det vigtigt at kunne markere sig nationalt - og det kan vi nu inden for sundhedsvidenskabelig forskning, siger Hans Gregersen, forskningschef ved Aalborg Sygehus.

Sygehuset har i en årrække arbejdet målrettet på at udvikle en forskningskultur med gode faciliteter og markante ressourcepersoner. I 2005 blev Forskningens Hus indviet, hvor forskerne har adgang til moderne laboratoriefaciliteter og et af landets største medicinske biblioteker.

Sygehuset har ansat en række professorer, der har stor betydning både for den videnskabelige produktion, men også for opbygningen af nye forskningsmiljøer. Antallet af professorer er mere end fordoblet set i forhold til 2002. Det er det arbejde, der har gjort, at Aalborg Sygehus i dag har et aktivt forskningsmiljø, som kan gøre sig gældende på landsplan.

- Forskningen åbner muligheder for spændende og afvekslende jobs, som mange efterspørger. Her på sygehuset har vi nu et forskningsmiljø som sætter os i stand til at tiltrække kompetente læger og sygeplejersker til regionen - det er centralt i en tid med stor mangel på sundhedspersonel, konstaterer Hans Gregersen.