02:17

Foto: Modelfoto

1 af 2

Aalborgs Letbane skaber røre blandt borgerne

Borgerforeningen Haraldslund Vest er ikke tilfredse med de planlagte ændringer af Vestbyen, når Letbanen kommer.

Aalborgs kommende letbane kommer til at betyde masse af ændringer i byen. Lige nu er de planlagte ændringer til høring, og den høring vil en gruppe borgere fra Aalborg Vestby gøre indsigelse til.

I Vestbyen ved Haraldslund kommer ændringerne ifølge Kommunens forslag til at betyde ensretning, og anlæg af en ny vej, hvor der lige nu ligger en families hus.

De planer fik Lars Mortensen og over 60 borgere fra Ny Kastetvej og de omkringliggende veje til at skride til handling. På bare halvanden uge oprettede de Beboerforeningen Haraldslund Vest. De vil nu lave en indsigelse til, at Kommunen vil lukke den nuværende indkørsel fra Kastetvej til Haraldslund Svømmehal og Stadion og i stedet lave en indkørsel fra Ny Kastetvej. Ifølge borgerne vil det nemlig betyde alt for meget trafik på de små veje.

Beboerforeningen har vedlægger flere løsningsforslag i deres indsigelse, hvor de foreslår et lyskryds og en ensretning af Ny Kastetvej, så den ekstra trafik bliver minimeret.

- Vi har lavet nogle simple løsninger. Den de foreslår er at føre en vej igennem min genbos hus, men vi har en løsning, der er mere simpel. Det er at sætte et trafiklys op nede ved Haraldslund ved den vej, de har i forvejen, så kan man komme over sporet, som netop er problemet med Letbanen, siger formand for Beboerforeningen Haraldslund Vest Lars Z. Mortensen.

Hos Kommunen er de glade for, at borgerne engagerer sig i Letbanens tilblivelse.

- Det er jo det, der er meningen med den VVM-proces, vi har gang i, som startede i sommerferien og nu slutter her den 9. september. Det er at borgerne skal kunne komme med indsigelser mod det her, og vi har sådan set allerede fornemmet, at der er nogle forslag og idéer til en anden måde at gøre det på derude, og vi har haft et møde med beboerforeningen derude, men vi skal selvfølgelig have indsigelsen ind, og så må vi se, hvordan vi forholder os til det. Men det her projekt går jo ikke ud på at genere nogen - tværtimod. Vi vil gøre alt for at være imødekomne og se positivt på alle de forslag og idéer, der kommer ind, siger Christian Roslev, der er projektdirektør for Letbanen.