LIGE NU:

Afbrændingsforbud fortsætter: Ophæves først, når græsset er grønt

På trods af nedbør er det stadig ikke tilladt at fyre op under kulgrillen. Beredskabet forventer tidligst, at afbrændingsforbuddet kan ophæves til september.

Mange var sikkert godt tilfredse med at få noget nedbør i går. Men selvom det har regnet, så er der stadig afbrændingsforbud i samtlige nordjyske kommuner, det oplyser Nordjyllands Beredskab på Facebook.

- Hvis man går ud og mærker på naturen, kan man mækre, at der stadig er tørt. For at sige det lidt firkantet, så har vi brug for, at græsset bliver grønt igen, siger beredskabschef ved Nordjyllands Beredskab, Jan Nedza.

Forbuddet gælder enhver brug/afbrænding af

Der skal mere vand til

For at afbrændingsforbuddet kan ophæves, skal vegetationen nemlig have meget mere vand, end hvad der er kommet de seneste dage. Og selvom vejrudsigten også lover vand fra oven de kommende dage, så er det ikke nok til at afbrændingsforbuddet kan ophæves.

- Det er svært at sige, præcis hvornår det bliver ophævet, men jeg forventer tidligst, det bliver en gang i september, siger Jan Nedza.

Fire gange så mange naturbrande

Nordjyllands Beredskab oplyser, at siden 1. juli har der været udrykning til 179 naturbrænde i det nordjyske. Det er fire gange flere end normalt. Det er sommerens ekstreme tørke, der gør, at risikoen for naturbrænde er ekstraordinær høj.

- Der skal nærmest ingenting til. Det kan eksempelvis være et cigaretskod eller hvis en mejetærsker rammer en flintesten under høsten, siger Jan Nedza.

Overordnet set er nordjyderne gode til at overholde afbrændingsforbuddet. Der har kun været uddelt ganske få bøder for overtrædelse af afbrændingsforbuddet, fortæller politiinspektør ved Nordjyllands Politi Ole Kristensen.

 

def_thumb,50_percent

play Smittet i udlandet: Turister glemmer selvisolation og hopper på flyet

250721 Sælfødsel i Nordsøen Oceanarium

play Maria fødte en unge for øjnene af gæsterne

250721 FO Lærke Elisabeth Jakobsen

Lærke måtte lære sin søn, hvad en luder er efter tur på stadion

250721 Jakobs Café og bar

play Efter uge 29: Tre restauranter i Skagen ramt af coronavirus

def_thumb,50_percent

play Smittet i udlandet: Turister glemmer selvisolation og hopper på flyet

250721 Sælfødsel i Nordsøen Oceanarium

play Maria fødte en unge for øjnene af gæsterne

Til forsiden

Til forsiden