Dustin Jørgensen vil elske at komme til Frederikshavn med sine amerikanske fodbolddrenge. Foto: Cup No. 1

Amerikansk invasion i vente

Ungdomsturneringen i fodbold "Cup No.1" i Frederikshavn er netop vendt hjem til Danmark efter fem dage i Indianapolis i USA.

Her deltog man i Nordamerikas største fodboldmesse, NSCAA Convention 2013, der havde deltagelse af næsten 12.000 fodboldtrænere fra primært USA.

- Jeg føler, at vi i den grad viste flaget og skabte mange spændende kontakter, som kommer Cup No.1 til gode de kommende år, hvis vi er dygtige og formår at holde dialogen kørende med vores nye amerikanske forbindelser, siger Michael Frederiksen.

Han repræsenterede Cup No.1 i Indianapolis sammen med blandt andre Søren Jensen og Fred Hsu fra National Soccer Academy i USA.

Dustin Jørgensen var én af de interessante personer, som Cup No.1 mødte. Den unge amerikanske træner dukkede op i en dansk landsholdstrøje med efternavnet "Jørgensen" på ryggen.

Det viste sig, at hans oldeforældre immigrerede til USA fra Danmark for ca. 100 år siden. Dustin Jørgensen fortalte, at han hepper ivrigt på det danske landshold og FC København. Han afslørede en imponerende viden om dansk fodbold, og Dustin drømmer om at sende sit drengehold til en fodboldturnering i Danmark.

- Dustin Jørgensen er ét af flere konkrete eksempler på de spændende mennesker, vi mødte i Indianapolis, siger Michael Frederiksen og fortsætter:

- 2013 ser generelt ud til at blive et godt år, når det gælder antallet af amerikanske deltagere i Cup No.1. Flere aftaler blev lukket definitivt på turen til USA, så lige nu ser det ud til, at 18-20 amerikanske hold vil være på plads i Frederikshavn, når Cup No.1 afvikles i dagene fra mandag 8. til lørdag 13. juli.