Foto: Per Frank Poulsen

Antallet af konkurser i Nordjylland er steget

Selvom man mærker en spirende optimisme blandt nordjyderne efter finanskrisen, så viser nye tal fra Experian, at det var 29 konkurser blandt nordjyske selskaber i april.

I april var der 29 konkurser i Region Nordjylland, viser nye tal fra Experian. Det er fem konkurser mere end i april sidste år.

April har været en hård måned for de jyske selskaber. Nordjylland er den region i Jylland, hvor der har været den laveste stigning af konkurser i siden april sidste år, selvom der er 20 procent flere konkurser i Region Nordjylland i forhold til april sidste år.

På landsplan er det tredje måned i træk, at antallet af konkurser stiger. I april har der været 394 konkurser i hele landet. Det er en stigning på 34,9 procent i forhold til april sidste år, hvor der var 292 konkurser.

- Månedstal kan variere en del. Dette forår fortæller os imidlertid, at opsvinget ikke har så meget fart på, som vi ønsker os. 2017 er fortsat vores bud på, hvornår vi nærmer os niveauet fra før krisen. Det er en fremskrivning, vi holder fast i, selvom det nu betyder, at vi skal halvere antallet af månedlige konkurser, siger Jens Hjortflod, administrerende direktør i Experian.