LIGE NU:

Arbejde med hænderne: Kan Jeppe bygge et bålfad på 3 minutter?

Der er 30 forskellige uddannelser Techcollege Aalborg. Se med, når vi tager et kig på de forskellige faglige uddannelser, der er i hele Danmark.

Elever fra erhvervsuddannelserne kaster sig ud i vilde udfordringer for at vise, hvad de kan med deres hænder og faglighed i en ny serie her på TV2 Nord. En af dem, der tør at blive udfordret på åben skærm er smedeeleven Jeppe fra Aalborg. Han får bare tre minutter til at lave et bålfad magen til faglærerens.

Han er en af mange elever fra erhvervsuddannelserne, der stiller sig frem for at vise, hvad man kan med en faglig uddannelse. 

Det er et bålfad som dette, eleven Jeppe skal svejse sammen på tre minutter.
Det er et bålfad som dette, eleven Jeppe skal svejse sammen på tre minutter.

I serien Hands-On besøger vi 12 forskellige erhvervsskoler i hele Danmark og finder ud af, hvad uddannelserne der kan føre til. Eksempelvis skal vi forbi Techcollege Aalborg, som er en af Danmarks største erhvervsuddannelser - her får vi indblik i, hvad de vil sige at være industritekniker og smed. 

Flere og flere unge vælger en gymnasiel uddannelse frem for en erhvervsuddannelse - måske fordi de ikke ved, hvilke muligheder der egentlig er på erhvervsskolerne. Det skal Hands-On være med til at lave om på - målet er at få flere til at se, hvilke muligheder der findes i den industrielle sektor. 

Se første afsnit øverst i artiklen, hvor turen går til Slagelse, eller se de første seks programmer HER - hvor der både er afsnit fra Techcollege Aalborg og fra HEG i Aars.