LIGE NU:

Arbejde skaber livsglæde for udviklingshæmmede

I Brovst har Super Brugsen og udviklingshæmmede fra Krobakkens dagsbeskæftigelse indgået et utraditionelt samarbejde.

Mette Marie Kofoed Larsen er på indkøb. Sammen med andre beboere fra Krobakkens dagsbeskæftigelse handler hun varer ind til udbringning. Varerne skal leveres til plejehjem, børneinstitutioner og kommunen. En ordning, som Mette er rigtig glad for.

- Det er rigtig dejligt, for så lærer jeg at gøre tingene selv. Og er jeg i tvivl, så spørger jeg bare en pædagog om hjælp, siger Mette Marie Kofoed Larsen.

For to år siden tog Henrik Thomsen, der er leder af Fonden Krobakken, kontakt til Super Brugsen i Brovst, da der i en periode ikke var vareudlevering fra butikken. Han mente, at beboerne på Krobakken ville være de helt rigtige til den opgave.

- Det er et arbejde, der gør nytte. Vi kommer ud og møder nogle andre mennesker end dem, vi møder til daglig, siger Henrik Thomsen.

Hver tirsdag og fredag handler de udviklingshæmmede varer ind til vareudbringning for Super Brugsen i Brovst. Sådan har det været i to år nu - og selv om brugsuddeler Per Jensen til at begynde med havde sin tvivl om, hvordan samarbejdet ville gå, er den tvivl gjort til skamme.

- Jeg skulle lige tygge på forslaget, da Henrik henvendte sig. Men det har vist sig, at det går over al forventning. Vi ville ikke kunne gøre det bedre selv, siger Per Jensen.

For Mette Marie Kofoed Larsen betyder arbejdet meget.

- Det gør mig helt vildt glad. Og hvis jeg går og har noget, jeg er ked af, så kan jeg tænke på arbejdet, når jeg kommer hjem, siger hun.

Udover arbejdet i SuperBrugsen i Brovst, deler 10 af de i alt 11 beboere på Krobakken reklamer ud, kører ud til ældre med mad, pakker legetøj for en fabrik i Hobro og slår græs om sommeren. De sælger også varer i deres egen butik i Skovsgård.

Se mere i vores reportage i aften klokken 19.30.