Attraktioner giver millioner

Fårup Sommerland er et af fem turist"fyrtårne". Foto: Tv2nord.dk

De store turistattraktioner er vigtige for regionen, viser en ny undersøgelse.

Selvom det kan være irriterende, når der er proppet af turister på de nordjyske attraktioner, er det en klar fordel for hele regionen, at Nordjylland har flere turist"fyrtårne", som VisitNordjylland beskriver det.

For rigtig mange turister kommer til Nordjylland på grund af en af de store turistattraktioner, og det giver penge i kassen hos hotellerne, restauranterne og butikkerne. Det viser en ny undersøgelse fra Epinion.

- Den lokaløkonomiske undersøgelse af de fem turistfyrtårne kaster et klart lys over deres betydning for hele regionens økonomi, siger direktør i VisitNordjylland, Lars Enevold Pedersen.

Hvert år kommer 1.500.000 turister til Nordjylland for at besøge Fårup Sommerland, Aalborg Zoo, Skallerup Klit Feriecenter, Nordsøen Oceanarium og Jesperhus. Her af kommer 430.000 af dem udelukkende på grund af et af de fem "fyrtårne" vurderer Epinion. Men gæsterne overnatter, shopper og spiser også i regionen og medvirker derfor til en omsætning på mere end 650 millioner kroner hvert år. Det udgør i alt 7 procent af den samlede turistomsætning i Nordjylland.

Forsiden lige nu