LIGE NU:

Badehusene bliver sommerklar

Et af Løkkens vartegn er de ikoniske hvide badehuse. Om en uge gør de deres indtog på stranden, så nu skal den sidste klargøring på plads.

De hvide badehuse står på snorlige rækker på vinterpladsen lidt uden for Løkken. Nogle er allerede shinet op til sommer, mens andre tydeligt mangler af få et lag maling.

I mere end 100 år har der været badehuse på stranden i Løkken. Først som omklædningsrum for gæsterne på Løkken badehotel og siden som populære hytter for privatpersoner, som byggede i hundredevis af små strandhuse.

Badehusene skal være ens med hvid maling og sort tagpap, og en af dem, der stadig mangler at få badehuset gjort helt klar, er Kaj Ove Bendixen fra Brønderslev.

- Nu har jeg malet vinduerne, og er ved at gøre det sidste færdig. Så skal jeg have malet alle fladerne og lige kørt over med sandpapir, inden jeg er færdig. Og så skal soklen lige have en tur mere, siger han, mens han svinger malerpenslen.

Kaj Ove Bendixen og hans kone har haft huset i 35 år. Først brugte de det sammen med svigerforældrene, og nu er det især de to voksne børn, der har glæde af huset. Derfor er det også planen, at det skal gå i arv, som badehusene ofte gør.

- Mine børn er jo 37 og 32 nu. De har altid været med heroppe. de har jo ligget i barnevogn udenfor huset. Så de vil heller ikke af med det, siger Kaj Ove Bendixen.

Badehusene er på stranden fra maj til oktober, og det er ikke tilladt at leje dem ud, selv om mange turister viser interesse for at bruge de små, hvide hytter.