LIGE NU:

Bennike smidt ud af NT's bestyrelse

Kim Bennike fra Dansk Folkeparti er blevet fjernet fra bestyrelsen i Nordjyllands Trafikselskab.

Regionsrådsplitikeren har kun deltaget i et ud af de seneste 15 bestyrelsesmøder, og den fraværsprocent blev for stor.

Socialdemokraternes Mogens Nørgaard Pedersen siger, at han flere gange har lagt pres på Dansk Folkeparti for at få Kim Bennike til at trække sig fra posten. Men den udlægning kan Dansk Folkepartis Rikke Karlsson ikke genkende.

- Kim har haft svært ved at nå det hele, og derfor har Tommy Eggers nu overtaget hans post. Det er helt og aldeles en intern beslutning, og i DF forholdt vi os allerede til det i efteråret, siger DFs gruppeformand Rikke Karlsson.

Kim Bennike har længe haft svært ved at passe sit politiske arbejde i Nordjylland. I efteråret blev hans pladser i både vækstforum og psykiatriudvalget overtaget af Rikke Karlsson.

Dengang lovede han passe møderne fremover i NTs bestyrelse. Men siden har han kun deltaget i NTs julefrokost-møde i december. Og det blev for meget - eller måske rettere - for lidt for Mogens Nørgaard.

- Regionsrådet yder faktisk flere end 100 millioner kroner i tilskud til NT, og de penge skal vi selvfølgelig følge på vej, siger socialdemokraternes gruppeformand. Regionsrådet har to medlemmer i NTs ni mand store bestyrelse. Det andet er Birgitte Josefsen fra Venstre. Også hun undrer sig over Dansk Folkepartis prioritering.

- Trafik-politik er væsentlig for den regionale udvikling, og i Venstre vægter vi i arbejdet i NT meget højt, siger Birgitte Josefsen til DR Nordjylland.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kim Bennike selv, men ifølge Rikke Karlsson passer han sit politiske hverv i regionsrådet. Og derfor har orlov ikke været på tale overhovedet. Førstesuppleant til posten er iøvrigt Morten A. Petersen fra Hjørring. Medlemmer af NTs bestyrelse honoreres årligt med 32.838 kroner.

/ritzau/

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Til forsiden

Til forsiden