LIGE NU:

Biologistuderende løb en maraton og vandt en kasse øl

En biologistuderende løb fredag et maratonløb på lidt over fem timer og vandt en kasse øl for sine anstrengelser.

Der er nok grænser for, hvad de fleste vil gøre for at vinde en kasse øl, men ikke for Kim Rath Kofoed, som til daglig er biologistuderende på Aalborg Universitet.

Kim Rath Kofoed væddede med vennerne om, om han kunne løbe et maratonløb - altså 42,195 kilometer - på mindre end seks timer. Fredag skulle væddemålet afgøres, og Kim Rath Kofoed begav sig derfor ud på den lange distance uden at have så meget som en enkelt kilometers løbetræning i benene.

- Jeg plejer at cykle til skole, og så svømmede jeg lidt i forbindelse med, at jeg tog mit dykkercertifikat, men ellers har jeg ikke trænet op til løbet, siger Kim Rath Kofoed, som hele tiden har troet på, at han ville vinde væddemålet.

Den selvsikre biologistuderende begyndte sit løb i Karolinelund i Aalborg, og her sluttede det også efter en tur omkring Hammer Bakker. Tiden - fem timer og otte minutter.

- Jeg har det great. Selvfølgelig er jeg træt, men jeg har hele tiden været overbevist om, at det kunne lade sig gøre, sagde Kim Rath Kofoed, da han kom i mål og blev en kasse øl rigere.