LIGE NU:

Boldsen-feberen raser

Joachim Boldsen er den største stjerne på det danske håndboldlandshold. Populariteten er vundet på banen, i medierne og med hurtige trin på dansegulvet.

Familien Danmark elsker Joachim Boldsen. Efter at have siddet over i den første kamp under LK Cup forud for EM lettede taget nærmest på hallen i Brøndby, da hans navn blev råbt op af speakeren inden kampen mod Polen. Han er stjernen på det danske landshold i håndbold, og han lyste op i tv-programmet Vild med
Dans, som klummeskribent i metroXpress, som forfatter til biografien Ærlig Talt, som "Traktor" og spilstyrer på banen og som beredvilligt interviewoffer efter kampene.

Alle steder med en kæk bemærkning, et lumsk smil og en ærlig tilgang til tingene.

- Selvfølgelig bruger jeg mig selv aktivt i en eller anden
grad. Bogen var en aftale med AaB og en sjov proces at være med i. Underholdningsprogrammet var for at prøve grænser af, og det var også fedt, selvom den store bevågenhed ikke var tilsigtet. Men det har forhåbentligt alt sammen givet god omtale til min
klub og været med til at markedsføre håndbolden som helhed, og så er det endelige mål jo nået, siger Joachim Boldsen.

Men hans væremåde er kun en del af forretningen Joachim Boldsen. Privat er han en mere tilbagelænet person, slår han fast. Han bander ikke, og gavflaben er sat på standby. Det er kun journalisterne, der er sikret de gode citater. For eksempel under det afsluttende pressemøde inden EM, hvor det blev klart,
at Joachim Boldsen sammen med Lars Jørgensen skal lede forsvarsarbejdet, med forsvarskrumtappen Jørgensen som øverste ansvarlige.

- Det er Jørgensen, der er blevet forsvarsminister. Hvordan fanden det så har kunnet lade sig gøre. Jeg laver et militærkup, mand, så statsministeren ryger ad helvede til, lød den umiddelbare reaktion fra Boldsen.

Han medgiver da også gerne, at han nyder kontakten med pressen. Både for at kunne markedsføre sig selv og håndbolden, men især som et afbræk i hverdagen under slutrunderne med landsholdet.

- Jeg synes sgu, det er meget godt med nogle inputs andre steder fra, høre lidt om, hvordan det ellers går i vores kære lille land. Det ved vi jo som regel ikke noget om, når vi er af sted. Bare møde nogle andre mennesker. Det er sgu meget dejligt, jeg synes, at det er hyggeligt, siger Joachim Boldsen.

Mere end et par gange har hans kække bemærkninger dog ramt ham som en boomerang. Ordene er blevet vendt og drejet. Og misforstået. For eksempel da han udtrykte sig negativt om de kvindelige håndboldspilleres evner, eller da han inden en
landskamp mod Tyskland brugte ordet "had" om modstanderne. Efter hjemkomsten til sin tyske klub Flensburg-Handewitt blev han tvunget til at sige offentligt undskyld op til flere gange.

- Det lærer jeg også af. Jeg forsøger at sige det så tydeligt, at det ikke kan blive drejet. Men der er mange gange, at jeg har tænkt, at det skulle jeg ikke lige have sagt. Men så har jeg lært af det, og så siger jeg ikke den slags igen, siger Joachim Boldsen.

Men det får ham ikke til at holde mund. Tværtimod. Da hans selvbiografi udkom inden jul, var det en hudløs ærlig Boldsen, der førte pennen. Han medgiver gerne, at han sviner en del personer til, som han har været på kant med gennem sin karriere.

Han mener ikke, at han kunne forsvare at male et lyserødt billede af de personer, han har haft problemer med.

- Så længe det har boostet håndboldinteressen generelt, så er jeg glad, siger han.

Af samme grund er han glad for den interesse, hans hjemkomst til dansk klubhåndbold har medført. I sommerpausen skiftede han til AaB Håndbold som den store stjerne, og alle har villet have en bid af Boldsen.

- Det er fint nok, og jeg vidste jo også godt, at det skulle være sådan. Jeg bliver bare overvældet af opmærksomheden engang imellem, men sådan er det jo, siger Joachim Boldsen.

/ritzau/

Lild Strand

Millionstøtte på vej til Nordjylland: Livet på landet skal forsødes

20210420-120940-L-1920x1280we

play Milepæl: I dag bliver Læsø færdigvaccineret - som de første i Danmark

politibil_med_udrykning_0.jpg

Blotter på spil i Arden

Egholm

Klar til slutspurt: Nu begynder de afgørende forhandlinger om en Egholm-forbindelse

Lild Strand

Millionstøtte på vej til Nordjylland: Livet på landet skal forsødes

20210420-120940-L-1920x1280we

play Milepæl: I dag bliver Læsø færdigvaccineret - som de første i Danmark

Til forsiden

Til forsiden