Foto: Michael Kragmann

Børnene i Aabybro rydder op i byen

Børnene på Aabybro Skole har torsdag været ude og samle affald. Det skal være med til at gøre børnene mere miljøbevidste og rengøre byen.

Torsdag har over 500 elever fra 0.-6. klasse på Aabybro Skole samlet affald rundt i Aabybro.

- Det har været super hyggeligt, og de har været gode til at finde skrald, siger Anton Vilsen fra 6.B, som havde fået nogle af børnene fra de mindre klasser med sig.

Skolen i Aabybro er en "Grønt Flag Skole". Det betyder, at man hvert år på skolen fokuserer på tiltag, som skal gavne miljøet. Torsdagens indsamling af affald på Aabybro Skole er en del af den landsdækkende affaldsindsamling, som sker her i uge 16. Formålet med affaldsdagen er at gøre børnene bevidste om miljøets betydning, og derudover at få rengjort Aabybro.

- De lærer jo først og fremmest at tage ansvar, og at vi forventer noget af dem. Og det at vi forventer noget, det er vigtigt hver dag i vores arbejde her på skolen, og det er de faktisk rigtig gode til at leve op til, fortæller Peter Nikolejsen, som er natur og teknik koordinator på Aabybro Skole.

Børnene på Aabybro Skole får ansvaret for at samle affald i forskellige områder af byen. Efterfølgende samler de affaldet i skolegården, så der er et synligt bevis for dagens indsats. McDonalds i Aabybro har sponsoreret præmier til de heldige klasser.