LIGE NU:

Bygherre fik endelig sit drømmehus

Efter at have kæmpet i godt fire år mod Brønderslev Kommune og Danmarks Naturfredningsforening, for at få lov til at bygget et hus på Thise Bakker, kunne Jens Toft i dag holde rejsegilde.

Fire års bitter strid er slut. Jens Toft kan nu endelig gå i gang med sit livsprojekt på Thise Bakker.

- Det er skønt, at det nu bliver til noget, og at vi kan få bygget vores hus, fortæller Jens Toft til TV2/Nord.

Det har ellers været en lang kamp for Jens Toft. Tilbage i 2008 fik han tilladelse af Brønderslev Kommune til at opføre sin drømmebolig på Thise Bakker. Men kommunen overså, at byggeriet var ulovligt, da det 220 kvadratmeter store byggeareal, hvor soklen allerede var blevet støbt, lå ovenpå en sti i et naturbeskyttet område og for tæt på en gravhøj.

Godt et år efter får Jens Toft alligevel lov til at bygge af kommunen - på en grund 100 meter længere væk end den første. Men Danmarks Naturfredningsforening vil det anderledes. De klager til Naturankenævnet, en klage der udskyder byggeriet yderligere et år.

Men i dag - godt fire år efter projektet blev søsat, har Jens Toft fået Naturankenævnets ord for, at han gerne må bygge sit drømmehus på Thise Bakker.

- Jeg vil sige til andre, der kan komme til at stå i en lignende situation, at det hjælper, hvis man kæmper, siger Jens Toft.