LIGE NU:

Chaufførblokade forsinker post og breve

Pakker og breve risikerer at hobe sig op på grund af chaufførblokader. Derfor ændrer Post Danmark arbejdsgange under konflikten.

De utilfredse chaufførers blokade af vigtige trafikale
knudepunkter mandag betyder, at breve og pakker mellem landsdelene og til og fra udlandet bliver forsinket. Det oplyser Post Danmark, der samtidig ændrer procedure for forsendelser, så længe blokaderne fortsætter.

På grund af blokade af Storebæltsbroen kan postvæsnet ikke få pakker på tværs af landet. Og da virksomheden ikke har plads til at opbevare pakker og letgods, afhenter Post Danmark ikke den type post, hvis den skal krydse Storebælt.

Derfor indføres der så længe konflikten løber nye arbejdsgange. Postcentrene øst for Storebælt modtager kun pakker og letgods fra afsendere i øst til modtagere i øst (postnumrene 1000-4999), mens postcentrene kun modtager pakker og letgods fra og til modtagere i vest (postnumrene 5000-9999).

Posthusene modtager fortsat pakker, der skal krydse Storebælt på vej til modtageren, men pakkerne sendes først videre til deres bestemmelsessted, når blokaderne ophører, understreger Post Danmark.

Også en del pakkepost til og fra udlandet bliver forsinket, ligesom der må regnes med forsinkelser på breve mellem landsdelene, hvis blokaderne fortsætter natten til tirsdag. Ligeledes kan brevpost og udlandet kan blive berørt, oplyser Post Danmark.
/ritzau/