Foto: Torben Lykke Larsen (Arkiv)

Cykeltyve går på rov ved skoler mens eleverne sidder i klassen

Dyre cykler forsvinder ikke så sjældent fra cykelparkeringen på de skoler i Frederikshavn. Tyvene kommer ved højlys dag og stjæler dem.

- Det er frække og kyniske tyverier.

Sådan lyder det fra skolelever på Privatskolen i Frederikshavn Flemming Horsfeldt i en artikel på den lokale nyhedsside Kanal Frederikshavn.

Artiklen handler om at man på Privatskolen og flere andre skoler i Frederikshavn i stigende omfang oplever at dyre cykler forsvinder fra skolernes cykelparkeringer - ved højlys dag.

Det seneste tyveri skete i sidste uge hvor en cykel af mærket Avenue blev stjålet. To elever fra 2. klasse var vidner til tyveriet og så hvordan en sort kassevogn parkerede på Koktvedvej og en sortklædt mand sprang ud, tog cyklen, lagde den i kassevognen og kørte videre.

Politikommissær Lars Jensen fra lokalpolitiet i Frederikshavn siger til Kanal Frederikshavn at politiets ressourcer til at efterforske cykeltyverierne er begrænsede, men at det alligevel lykkes at få fingre i tyvene en gang i mellem.

- Vi har blandt andet stoppet en vogn, som var på vej ud landet med 10 stjålne cykler, oplyser Lars Jensen til Kanal Frederikshavn.

Lokalpolitiet vil i øvrigt gerne kontaktes af, hvis borgere i Frederikshavn ser uvedkommende køretøjer eller personer ved byens skoler.