12:09

Foto: TV2 Nord

1 af 2

De tre første byer udvalgt til Brille-Missionen

Indsamlingen af briller er skudt fantastisk i gang. Telefonen har kimet på redaktionen med opkald fra folk, der gerne vil donere briller til Tanzania.

De næste to uger samler TV2 Nord briller ind til børn og voksne i det afrikanske land Tanzania.

Og allerede på førstedagen har folk ringet til redaktionen for at få oplysninger om, hvor de kan aflevere deres aflagte briller. Så her kommer et oprids af mulige afleveringssteder.

Hvis man bor omkring Fjerritslev kan man aflevere sine gamle briller midt i byen hos Rene's Vin og Frugtbutik.

Man kan aflevere briller hos Mesterslagteren i Aalbæk Kim Jensen. Her får man oven i købet en pose flæskesvær, hvis man afleverer sine brugte briller.

Bor man i Østhimmerland, er det hos Jesper i Brugsen i Gudumholm, byen som blev kåret til årets landsby 2013.

I morgen, tirsdag, fortsætter Mogens rundt i Nordjylland og finder fire nye byer og stede. Tirsdag aften i Nordjylland Live sender han direkte fra Købmandsgården i Barmer hos Anton. Der er 83 husstande i byen, og Anton vil sørge for, at alle i byen donerer deres gamle briller, således at hele byen er med til at sende briller til Afrika.

- Derudover kommer vi også forbi Bitten i Onsild, hun er dansk mester i leverpostej og grillpølser. Og senere skal vi til Brugsen i Veddum, hvor Morten Hald er uddeler. Han blev kåret til Danmarks morsomste købmand på grund af sine vittigheder og gode humør. Og endelig skal vi til Nymann superspar i Asaa, fortæller Mogens Jørgensen.

Se mere om kampagnen Mogens på Mission her.