Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Debatmøde melder fuldt hus

Billetterne til debatmødet om omsorgssvigt af børn i Nordjylland, som TV2/NORD afholder i samarbejde med TrygFonden og DR P4 Nordjylland, er revet væk.

Hvor alvorlig skal mistanken være, før man bør reagere? Hvor skal man henvende sig med mistanken? Og kan man risikere at sætte noget i gang, som på et forkert grundlag ødelægger en hel familie?  

Blandt andet disse spørgsmål stiller TrygFonden sammen med DR P4 Nordjylland og TV2/NORD til det debatmøde som de tre i fællesskab afholder den 25. april i Aalborg. Og det er tilsyneladende spørgsmål, som interesserer nordjyderne. 

I hvert fald melder debatmødet allerede fuldt hus, hvilket tyder på, nordjyderne gerne vil diskutere, hvordan man kan mindske antallet af omsorgssvigtede børn i Nordjylland.

Jens Bigum, der er formand for TrygFondens regionale råd i Nordjylland, er glad for nordjydernes lyst til at diskutere, hvordan man bliver bedre til at opdage tegn på mistrivsel og handle på sin mistanke.

- Det er vigtigt, at indsatsen for at hjælpe udsatte børn og unge ikke er en opgave, som man blot lægger over på kommunerne. Vi har alle en pligt til at gøre noget, men spørgsmålet er, hvad vi skal gøre, og hvornår vi skal gribe ind, hvis vi får mistanke om et barn, der ikke har det godt. Derfor glæder det mig meget, at mødet om de udsatte børn og unge her i Nordjylland har skabt så stor interesse, at alle pladser allerede er besat. Vi håber på, at vi får en god debat, som forhåbentligt vil sprede sig til hele landet, siger Jens Bigum.

Der er lukket for tilmeldinger til mødet, men det er muligt at komme på venteliste ved at tilmelde sig via www.trygfonden.dk.