Deltag i litteratær diskussion med kulturminister

Når festivalen Ordkraft åbner i Aalborg til april, så er det kulturminister Bertel Haarder, der holder den første tale. Der er også mulighed for afslappet samtale om litteratur efterfølgende.

Har du haft lyst til at drøfte litteratur med kulturministeren, så skal du sætte kryds i kalenderen i april 2016. For til Ordkraft festival får du muligheden for at drøfte litteratur med Bertel Haarder (V).

Kulturministeren har sagt ja til at holde åbningstalen, når Ordkraft Festival 2016 åbner den 7. april på Kulturcenter Nordkraft i Aalborg. Og bagefter kan publikum møde Haarder i en afslappet samtale om hvilken litteratur, der har haft stor betydning for ham som politiker og som privatmenneske.

-Vi er glade for, at kulturministeren vil komme til Aalborg og være med til at åbne vores festival. Det betyder meget for os, at kulturens øverste politiske ansvarlige ved selvsyn kan se, hvad vi har gang i her i Aalborg og Nordjylland, siger Ordkrafts formand, Jørgen Pyndt - som understreger, at ministeren ikke vil høre nogen klagesang om udkant og københavneri.

-Den debat er efterhånden en gammel traver. Med Ordkraft i Aalborg og Kulturmødet på Mors og det væld af kulturelle aktiviteter, som hele denne landsdel byder på, så gælder det om at se fremad og sørge for, at der hele tiden sker udvikling og vækst, også inden for kulturen. Og det budskab vil vi med glæde overbringe ministeren, tilføjer formanden.

Efter åbningen i Kedelhallen på Nordkraft har Bertel Haarder sagt ja til at være med i en samtale om den litteratur, der har haft betydning for ham i hans mangeårige politiske arbejde og som privatmenneske.

Bertel Haarder vender i øvrigt for en stund tilbage til den landsdel, hvor hans politiske karriere for alvor fik vind i sejlene. Det var, mens han var lektor på Aalborg Seminarium, at han blev opstillet i den daværende Sæby kreds og valgt til folketinger i januar 1975.