Den lille er klar til at narre de store
Den nordjyske skeetskytte Anders Golding fra Pandrup skal op mod fuldtidsprofessionelle skytter ved OL i Beijing. Golding selv nøjes med at træne en gang om ugen.
De fleste atleter kæmper hele karrieren for at opleve et OL. De træner hver eneste dag for at blive endnu bedre. Sådan har det ikke været for den danske skeetskytte Anders Golding.
Den 24-årige nordjyde har med blot én ugentlig træning på en mark uden for Pandrup skudt sig til en plads i Beijing. På mange måder er Golding derfor en amatør i forhold til mange af sine konkurrenter, der lever en professionel tilværelse. De bestiller ikke andet end at skyde efter lerduer.
Anders Golding kunne dog ikke tænke sig at bytte livet omkring den lille idylliske skydebane med tilhørende klubhus ud med et liv som fuldtidsprofessionel skeetskytte.
- Nej, det kunne jeg ikke. Jeg skulle nok have noget ved siden af, som jeg kunne lave. Hvis jeg skulle rende rundt herude hver eneste dag, ville jeg blive træt af det, fastslår Anders Golding, der ved siden af livet som en af verdens bedste skeetskytter også arbejder som tømrer.
I de seneste måneder har danskeren dog fået mulighed for at optrappe træningen. Efter at OL-pladsen blev sikret med en fjerdeplads ved EM i Spanien, er han blevet støttet af Team Danmark. Pengene har gjort, at Golding har kunnet købe sig fri fra sit job som tømrer for at træne tre gange ekstra om ugen.
Selv om modstanden i Beijing bliver hård, så har danskeren et mål om at nå finalen. Og derfra måske stile efter en medalje.
- På de gode dage kan jeg sagtens være med mod de professionelle, selv om de ligger på et væsentligt højere niveau. Forskellen består mest i, at de ikke har så mange udsving som eksempelvis mig, siger Golding og forklarer hemmeligheden bag det, der kræves af en god skeetskytte.
- Du skal lave det samme løft hver gang, så selv om du ikke kan se lerduen, så er der noget inde i kroppen, der føles rigtigt. Det kommer, fordi du har gjort det så mange gange, fortæller Anders Golding.