Diskoteker snyder med omsætningen

Foto: TV2/Nord

SKAT lavede i weekenden razzia mod nordjyske diskoteker. Otte ud af ni snød.

Fredag nat kontrollerede SKAT de nordjyske diskoteker, og havde de troet, at alt var i skønneste orden, så blev de klogere. Formålet med aktionen var at klarlægge, om diskotekerne havde installeret kasseapparater, og det var langt fra tilfældet.

- Vores konklusion må være, at de besøgte steder på ingen måde ønsker at registrere deres omsætning korrekt. Salg af drikkevarer, entré- og garderobeindtægter registreres tilfældigt, og der afregnes forkert i moms og skat. De driver ganske enkelt illoyal konkurrence, og der er tale om ren kynisme, siger Torben Frøslev, der er afdelingsleder i SKAT.

Tidligere var bøden for ikke at have et kasseapparat 1.000 kroner. Et kasseapparat koster imidlertid flere tusinde, så i mange tilfælde har det været billigere at få en bøde. Nu er bødestraffen så sat op til 5.000, og diskotekerne kan se frem til en bøde.

- Vi forsætter med uanmeldte natlige besøg og følger dem ekstra tæt fremover. Vi retter fokus mod deres indtægtsregistrering, og vil naturligvis gennemgå regnskaberne i det omfang vi finder det nødvendigt, siger Torben Frøslev.

Forsiden lige nu