Ejendomsmægler taber retssag

Vestkystejendomsmægleren Fritz Bredvig fra Løkken er blevet sagsøgt af fire hold boligkøbere. Striden handler om tyrkiske ferieboliger i Alanya.

Retten i Hjørring har besluttet, at Bredvig skal tilbagebetale 7,4 mio. kr. til sagsøgerne.

Et tyrkisk ferieboligprojekt er endt hos domstolen i både retten i Hjørring og retten i Alanya.

Den nordjyske statsautoriserede ejendomsmægler Fritz Bredvig er i Danmark blevet sagsøgt af en gruppe købere, som mener, at han har snydt dem for skøderne til deres ferieboliger i Alanya. Retten i Hjørring har i dag givet boligkøberne medhold, og Fritz Bredvig skal tilbagebetale 7,4 mio. kr. til køberne samt betale sagens omkostninger.

- Udfaldet kommer ikke bag på mig. Sagen er så stor og kompliceret, at en enkel byretsdommer i Hjørring ikke styre det, siger Fritz Bredvig.

Sagsøgerne har købt boligerne igennem Alanya Partners, som ejes af Fritz Bredvig og hans tyrkiske partner. Fritz Bredvig har hele tiden hævdet, at det er hans tyrkiske partner, der har snydt ham i ferieboligsagen. Derfor kører der også en retssag imellem dem i Tyrkiet.

De danske sagsøgere har hele tiden fastholdt, at Fritz Bredvig er ansvarlig for de fejlede bolighandler.

- Det er meget tilfredsstillende at vi har fået medhold, og det er også det, vi havde forventet, siger advokat Michael Appel, som repræsenterer sagsøgerne.

Sagen har taget snart tre år at få afviklet i byretten i Hjørring. Undervejs er et forlig imellem parterne blevet afvist, og Fritz Bredvig har anklaget flere af modparterne for falske vidneforklaringer.

- Sagen er jo ikke ovre, for vi har ikke fået pengene endnu. Men nu vi har en dom, og så må vi se om Fritz Bredvig vælger at anke, siger Michael Appel.

- Det er helt klart, at jeg vil anke til landsretten, siger den nordjyske ejendomsmægler til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland