Foto: TV2/NORD (Arkiv)

EL: Indgreb problem for alle offentligt ansatte

Politisk ordfører og nordjysk folketingsmedlem Per Clausen kalder det uanstændigt, hvis man ændrer arbejdstidsreglerne.

Det forventes, at regeringen i løbet af formiddagen præsenterer et regeringsindgreb i lockouten. Forlydenderne er, at regeringen vil ændre lærernes arbejdstid, men i stedet give dem mere i løn.

- Det er i modstrid mod de ønsker, som lærerne selv klart har formuleret. Og pengene til lønstigninger vil formentlig blive taget fra andre offentligt ansattes lønstigninger, så det er at fodre svinet med sin egen hale, siger Per Clausen til TV2/NORD.

Han synes, man i stedet for et indgreb burde forlænge den eksisterende overenskomst, så man kan forhandle om lærernes arbejdstid og folkeskolen i en mere rolig atmosfære.

Der vil skulle stemmes om et indgreb i folketinget, og Enhedslisten vil ikke umiddelbart stemme for.

- Ikke hvis der kommer et forslag om at gennemføre arbejdsgivernes krav. Der ligger hverken mæglingsskitse eller mæglingsforslag, som vi kan tage stilling til, og det er dybt uanstændigt, siger Per Clausen.

Han frygter, at det fremover vil blive sådan, at offentligt ansatte vil blive mødt med ultimative krav fra arbejdsgiverne, og hvis de ansatte ikke går med på dem, så griber regeringen ind.