LIGE NU:

Fartklub klar til skattely

Fartklubben.dk, der forsikrer fartglade danskere mod bøder, er klar til at krybe i skattely i England, hvis skattevæsnet kræver beskatning af udbetalinger.

Fartklub klar med modtræk til skat
Fartklubben.dk, der forsikrer mod fart- og parkeringsbøder, er klar med et modtræk, hvis skattemyndighederne vil beskatte udbetalingerne fra klubben.

Skattedirektør Steen Hjelm fra Aalborg har sagt, at udbetalingerne fra klubben til at betale bøder er at betragte som gaver, der skal beskattes, men det er klubbens bagmand, Poul Winther, uenig i. Han har dog allerede taktikken klar, hvis han tager fejl.

- Skulle det ved en evt. retlig prøvelse senere vise sig at være forkert, er det vores hensigt at flytte vores aktiviteter over i et engelsk selskab, hvorved SKAT ikke længere har adgang til vores medlemslister og medlemsudbetalinger. Dette vil i givet fald komme til at fungere som f.eks. væddemål og pokerspil på nettet, hvor det er medlemmets egen pligt at oplyse om en eventuel skattepligtig indkomst til de relevante myndigheder, skriver Poul Winther på hjemmesiden.

Loven holder med SKAT
Han holder dog fast i, at udbetalingen ikke skal beskattes og har også en forklaring på, hvorfor skattevæsnet er efter fartklubben.dk

- Vi gentager dog, at som vi ser det i øjeblikket, er det et forsøg fra myndighedernes side på at stikke en kæp i hjulet på vores initiativ og ikke som et reelt og aktuelt problem, skriver Poul Winther.

Men efter alt at dømme er det et reelt problem for Fartklubben og Poul Winther. Loven er nemlig på skattemyndighedernes side.

- Alt indkomst er som udgangspunkt skattepligtigt med mindre det er undtaget ved lov, og det er den ydelse fartklubben giver ikke, fastslår revisor Niels Jørgen Kristensen, der er ansat ved revisionsfirmaet Mortensen & Beierholm.