Finanskrisen har kostet job i hele Nordjylland
Foto: TV2/Nord (Arkivfoto)
Beskæftigelsen er i dag lavere i alle de nordjyske kommuner, end den var før krisen. Nordjylland har dog klaret sig bedre gennem krisen end andre landsdele.
Finanskrisen har kostet job i alle nordjyske kommuner. Nordjylland er dog ikke den landsdel, der har set det største fald i beskæftigelsen i løbet af krisen, viser en ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
- Det er glædeligt, at vi på et overordnet plan ser en fremgang i beskæftigelsen - endda selv om væksten stadig hænger lidt i bremsen. Det er dog langt fra alle, der holder jobfest. I flere yderkommuner ligger beskæftigelsen markant under niveauet fra før krisen, siger chefanalytiker Erik Bjørsted fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).
Aalborg Kommune er den nordjyske kommune, der har klaret sig bedst gennem krisen. I Aalborg er beskæftigelsen i dag kun 2,2 procent lavere end før krisen, og det placerer kommunen på en 14. plads blandt de danske kommuner.
I den modsatte ende af listen ligger Morsø Kommune, Thisted Kommune og Frederikshavn Kommune. I Morsø er beskæftigelsen 13,2 procent lavere nu end før krisen, i Thisted er beskæftigelsen 12,1 procent lavere og i Frederikshavn er 11,9 procent færre i job nu end før krisen.
- Når vi taler om 'jobskabelse' og 'gang i hjulene', er det vigtigt at have blik for de regionale forskelle. Fremgangen i jobmuligheder er især kommet folk i de store byer til gode. Det er brug for, at vi også sætter fut i jobskabelsen i landets udkantskommuner. Ellers risikerer vi at skabe endnu større forskel mellem land og by, end der allerede er i dag, siger Erik Bjørsted.
Samlet er beskæftigelsen fem procent lavere end før krisen, hvilket svarer til 125.000 personer.