LIGE NU:

Fiskerestaurant tabte til Jensens Bøfhus

Jensens Fiskerestaurant i Sæby må ikke længere hedde Jensens. Det afgjorde Højesteret i dag.

Jensens Fiskerestaurant i Sæby skal til at finde et nyt navn. Den nordjyske restaurant tabte i dag i Højesteret til Jensens Bøfhus.

I september gav Sø- og Handelsretten ellers Sæby-restauranten lov til at beholde sit navn. Dommerne kom frem til, at der ikke er nogen risiko for, at forbrugerne forveksler restauranten i Sæby med bøfkæden. Men den dom er altså nu ændret i Højesteret.

- Jeg er fuldstændig rystet over dommen. Jeg havde slet ikke forestillet mig, at det kunne falde ud sådan. Det er den værste dag i mit liv, siger ejeren af Jensens Fiskerestaurant i Sæby, Jacob Jensen.

Det var Jensens Bøfhus, der trak Jensens Fiskerestaurant i retten. Den store kæde mener, at navnet på den nordjyske restaurant i Sæby krænker koncernens rettigheder. Og det fik de i dag medhold i, hvilket får store konsekvenser for den nordjyske ejer.

Udover sagsomkostninger på 150.000 kroner skal Jensens Fiskerestaurant i Sæby også betale 200.000 kroner i erstatning til Jensens Bøfhus. Desuden skal retten til domænenavnet afgives.

- Jamen, jeg er dybt berørt. Sagen her kommer til at koste mig i omegnen af en halv million kroner, siger Jacob Jensen.