08:20

Foto: Pernille Leftes

1 af 2

Følg den første skoledag for de nye universitets-studerende

I tirsdags havde mere end 4.500 nye studerende på Aalborg Universitet deres første skoledag. Som ny universitetsstuderende er der mange ting at forholde sig til.

For de mere end 4.500 nye studerende, der startede på Aalborg Universitet for en uge siden, er der mange nye indtryk. Nogle er flyttet langt væk hjemmefra, andre skal prøve at bo alene for første gang, der er en masse nye mennesker og så skal man vende sig til tilværelsen som universitetsstuderende og finde ud af, om det er den rigtige uddannelse, man har valgt.

Nogle af disse ting oplevede Anders Hauerholt og Alex Tannoury, som skal studere informationsteknologi. For Anders Hauerholt var det det sociale, som bekymrede ham mest, før han tog afsted mod Gl. Torv i Aalborg, hvor han skulle møde alle de andre nye studerende.

- Jeg er selv 24 år, og jeg tror, at der er nogen der er ældre end mig, og helt bestemt også, at der er nogen, der er yngre end mig. Min største frygt er, at forskellen i alder og muligvis også i modenhed kan give nogle kløfter. Jeg tror helt bestemt også, at vi kan supplere hinanden med nye måder at tænke på, anderledes måder at tænke på og måske noget mere viden, siger Anders.

Alex Tannoury er lige flyttet til Aalborg fra Odense, og kender i forvejen ikke særligt mange i byen. Men for ham var det vigtigste, at han kunne begynde på den uddannelse han drømte om, og den lå i Aalborg.

- Jeg vil ikke nøjes. Jeg vil ikke gå på kompromis med det, som jeg vil læse videre på, så jeg kan blive boende i Odense. Så har jeg ikke noget imod at flytte herop, så jeg kan læse det, som jeg synes er interessant, siger Alex.

Alle de nye studerende har fået en tutor, som skal hjælpe med dem med, at komme godt i gang med universitetstilværelsen. Andreas Lundgaard er tutor for Alex og Anders, og han ved, hvor vigtigt det er, at man har en god tutor til at tage imod en.

- Da jeg startede, kom jeg langvejs fra og kendte ingen i Aalborg. Jeg havde en tutor, som var god til at tage mig i hånden og sørge for, at man fik lært en masse mennesker at kende rigtig hurtigt, og at man blev integreret, når man kom langt væk fra, siger Andreas.