LIGE NU:

Forlystelse atter godkendt

Efter de tekniske undersøgelser er forlystelsen tekoppen i Fårup Sommerland nu åbnet igen. Men den bliver yderligere sikret.

Politiet gav mandag eftermiddag tilladelse til, at
forlystelsen Tekoppen i Fårup Sommerland kan åbnes igen.

Arbejdstilsynet og Teknologisk Institut har ikke fundet fejl på forlystelsen, som en otteårig dreng søndag faldt ud af.

Men hvor der før kun var en gummistrop, der sikrede, at dørene på de små tønder, som gæsterne sad i, ikke kunne åbne udad, så bliver der nu sat en metalplade på for en sikkerheds skyld, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen fra politiet i Hjørring.

Endnu har man ingen forklaring på, hvordan det kunne lade sig gøre for drengen at åbne døren, så han faldt ud. Drengen blev mandag stadig holdt i koma på sygehuset. Han skulle være uden for livsfare, men Nordjyllands Politi har ikke yderligere oplysninger om hans tilstand.

Politiet venter at få en skriftlig rapport over de tekniske
undersøgelser i løbet af et par dage.

Uheldet i Fårup skete kort tid efter, at flere gæster i Tivoli Friheden i Århus blev kvæstet, da en vogn fra rutsjebanen Cobra rev sig løs.

Begge forlystelser var sikkerhedsgodkendt af Teknologisk Institut, og i begge tilfælde har politiet bedt selv samme institut foretage havariundersøgelsen. I Fårup dog i samarbejde med Arbejdstilsynet og den lokale landbetjent. Ligesom der var tilkaldt to medarbejdere fra Teknologisk Institut, der ikke har haft med den oprindelige godkendelse at gøre.

- Det er noget af det mest inhabile, jeg nogensinde har hørt om, siger SF's retsordfører, Anne Baastrup, til Ingeniøren.

- Man kan nok regne ud, at ansvaret ikke kommer til at ligge hos Teknologisk Institut, hvis de selv står for undersøgelsen.

- Så jeg vil foreslå politidirektøren i Nordjylland, at han finder nogle andre. Og jeg er sikker på, at han vil tage det op til overvejelse, tilføjer hun.

Hun mener, man bør overveje, om bekendtgørelsens regler om sikkerhedsgodkendelse bør skærpes.