Arkivfoto Foto: Arkivfoto.

Gaden lukket land for 113

For 113 unge mænd og kvinder er Jomfru Ane Gade ikke længere et sted, de kan gå i byen. De er forment adgang på grund af lovovertrædelser.

Aalborg er kendt for bylivet i Jomfru Ane Gade, men 113 unge mennesker må finde et andet sted at gå i byen.

De har alle begået lovovertrædelser, som gør, at de ikke må besøge restauranter eller værtshuse i Jomfru Ane Gade i to år.

Der er tale om lovovertrædelser i forbindelse med narko i 80 procent af tilfældene. Hvis man bare er blevet sigtet, så kan man blive forment adgang til værtshusene.

Det er specielt for Jomfru Ane Gade, at man har forbud mod samtlige værtshuse, hvis man overtræder loven i et enkelt.

- Hvis man overtræder loven på et værtshus og får forbud, så går man jo bare ind på det næste. Der er jo 39 værtshuse på 3-400 meter, siger Karsten Kristensen, leder af politiets specialpatrulje til TV2/Nord.

Antallet af unge med forbud mod at vise sig i Jomfru Ane Gade, ligger konstant mellem 100 og 120 personer på årsbasis.

Det er Nordjyllands Politi, der udsteder forbuddene, og det er også dem, der giver bøder til dem, der overtræder forbuddet. Bøden for at overtræde et forbud ligger på 1500 kr. første gang. Det er kun omkring 10 personer, der overtræder deres forbud igen og igen.

Generelt virker forbuddet forbyggende, da det kan have store konsekvenser for unge mennesker at blive udelukket fra bylivet i Gaden.

- Når man er ung, så er ens liv fredag-lørdag-søndag, så hvis man udelukkes fra Gaden, så har det stor betydning, siger Karsten Kristensen.

Han mener, at adgangsforbuddet virker rigtig godt.

Kun meget få har klaget over deres karantæne fra bylivet i Jomfru Ane Gade, og politiet har ikke modtaget nogen klager i år.