LIGE NU:

Glæde og fortvivlelse i Aalborg oven på budgetforlig

Det er dagen derpå i Aalborgs institutioner efter budgetforliget i går. Fritidscentrene er reddet men DUS ordningen er hårdt ramt.

På fritidscenteret på Gl. Kongevej i Nørresundby kunne de i dag feste oven på nyheden om at fritidscenteret alligevel ikke lukker.

- Det var helt fantastisk og meget meget dejligt, siger centerleder Inge Sus Ørndrup til TV2/NORD.

Kun få kilometer derfra - i DUS ordningen på Skansevejens skole - er de ansatte til gengæld slået helt ud over forliget.

- DUS?en fik virkelig et rigtigt dyk nedad. Det var virkelig sort, siger tillidsmand på DUS Skansen, Jens Konnerup til TV2/NORD.

SF valgte at forlade forhandlingerne bl.a. på grund af besparelserne på DUS ordningen. Forliget indebærer at politikerne øger undervisningen i de mindste klasser og dermed får eleverne mindre tid i DUS?en.

- Det betyder at vi har svært ved at skabe fuldtidsstillinger til vores pædagoger, og det er med til at underminerer hele grundlaget for at have en fornuftig DUS ordning, siger Kulturrådmand i Aalborg Kommune, Henrik Thomsen (SF) til TV2/NORD.

Selv om de i dag kan de feste på Gl. Kongevej så kunne det være gået galt. Derfor ruster de sig nu til næste års forhandlinger.

- Vi skal være bedre til at fortælle hvad vi laver og hvad politikerne får for deres penge, for det har vi ikke været gode nok til, siger centerleder på Gl. Kongevej Fritidscenter, Inge Sus Ørndrup til TV2/NORD.