Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Hænger på piraterne

Seychellerne afviser at retsforfølge de pirater, som er tilbageholdt på det danske krigsskib Absalon.

Seychellerne vil ikke retsforfølge de 25 pirater, der sidder tilbageholdt på det danske krigsskib Absalon. Det fik Udenrigsministeriet mandag aften at vide fra den lille østat, oplyser Thomas Winkler, som er chef for
Udenrigsministeriets juridiske tjeneste, til Jyllands-Postens netavis.

- Jeg har talt i telefon med dem her til aften og ikke set de officielle dokumenter endnu. Men de henviser til noget jura og forklarer samtidig afvisningen med, at 14 procent af alle indsatte i Seychellernes er somaliske pirater, forklarer Thomas Winkler til jp.dk.

Piraterne har siddet på Absalon siden 7. januar, da frømænd fra skibet bordede piratmoderskibet Tahiri og samtidig befriede 14 iranske og pakistanske gidsler. Siden har Udenrigsministeriet i Danmark arbejdet på højtryk for at få en aftale i stand med Seychellerne, fordi Absalon skulle i havn i hovedstaden Victoria for at skifte besætning. Det sker tirsdag.

Når Seychellerne ikke vil modtage piraterne, er der reelt set kun to muligheder tilbage. Enten skal de retsforfølges i Kenya, hvis Udenrigsministeriet i de kommende dage og uger får held med at lave en aftale med det afrikanske land. Alternativt bliver de sat i land på stranden i Somalia, da Danmark ikke udleverer personer til retsforfølgelse i hverken Pakistan eller Iran.

/ritzau/