Foto: Per Frank Paulsen (Arkiv)

Halmbrand slukket

Milliontab efter kæmpebrand i Dronninglund.

Den brand, der siden søndag nat klokken 03.13 har raset i et halmlager på Bolleskovvej i Dronninglund er nu slukket.

Indsatsleder ved Brønderslev kommunale beredskab Klaus Andersen kunne omkring klokken 10.30 mandag meddele Nordjyllands Politi, at beredskabet forlod stedet, og at branden da var slukket.

Siden søndag eftermiddag klokken 17 har to brandmænd og en tankvogn holdt øje med branden og den kontrollerede afbrænding af de 1200 halmballer på lageret.

- Vinden har hjulpet os med at få branden slukket. Med en frisk vind fra skiftende retninger har branden holdt sig selv i live, så halmen kunne brænde ud. Og vores opgave har efter vi fik slukket de køretøjer, der var i brand, været fokuseret på at lade halmen brænde roligt ud, fortæller Klaus Andersen.

I branden gik udover de 1200 halmballer også to lastbiler, fire traktorer, en teleskoplæser og en halmpresser tabt. En af traktorerne havde kostet 700.000 og i alt taler indsatslederen om et tab i millionklassen.

Han tør ikke gisne om årsagen til branden i halmlageret, der leverede halm til kraftvarmeværker, men politiassistent Lars Kristensen fra nærpolitiet i Brønderslev fortæller, at man tirsdag klokken 10 vil foretage en undersøgelse af stedet med henblik på at finde årsagen. Resultatet af denne forventes om en uges tid.