Havne trætte af at betale for isbrydere

En rapport, som skal bane vej for privatisering og besparelser på isbrydningen og miljøberedskabet i de danske farvande, er over et halvt år forsinket.

Det ærgrer de danske havnes forening, fordi havnene og rederierne årligt betaler omkring 20 millioner kroner for det nuværende dyre isbryderberedskab med forældede og sjældent benyttede isbrydere i Frederikshavn. Det oplyser P4 Nordjylland.

- Det er beklageligt, at det tager så lang tid, men vi håber der kommer noget godt ud af det. Forsinkelsen betyder, at vi har haft endnu et år, hvor vi skal betale til det eksisterende isbrydnings-beredskab, og at vi også kan imødese at skulle betale næste år, siger vicekontorchef Nete Herskind fra Danske Havne.

Forsvarskommandoen beklager, at privatiserings-planen er forsinket. Oprindelig lovede orlogskaptajn Per Møller Nielsen at have en alternativ løsning på plads ved indgangen til 2008. Men opgaven er mere krævende, end han forudså.

- Forklaringen er, at vi gerne vil gøre det grundigt. Det er et stort projekt, som måske rækker 30 år frem i tiden, og derfor er det vigtigt, at vi gør det rigtigt første gang, siger orlogskaptajnen.