LIGE NU:

Hirtshals Havn må selv finde flere penge

Enhedslistens beslutningsforslag rykkede ikke ved meget.

Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested fremlagde i går i Folketingssalen forslag om at udbygge banefaciliteterne på Hirtshals Havn. Men det blev ikke til meget mere end forslaget, da der ifølge trafikordføreren ikke var opbakning til at bruge 31, 5 mio. kr. på bedre transportfaciliteter.

Henning Hyllested havde håbet, at der ville blive bevilget midler til at udbygge godsfaciliteterne på havnen i Hirtshals, så mere gods kan flyttes fra lastbil til skinner. Men da der allerede er afsat 10 mio. kr., hvis Hirtshals Havn selv kan finde de sidste 21,5 mio. kr., som Rambøll vurderer, det vil koste, vil Folketingssalen ikke gøre mere ved sagen i øjeblikket. Det er altså op til Hirtshals Havn at sikre de penge, der mangler.

Ifølge Henning Hyllested havde de øvrige folketingsmedlemmer stor sympati for forslaget og tanken bag, men altså ikke nok til at bevilge de ekstra penge, det kræver. Der er ellers afsat 200 mio. kr. til at fremme transport af jernbanegods, så det ærgrer Henning Hyllested, at der ikke vil blive bevilget flere penge, da han mener, at det vil være en rigtig god og miljørigtig investering.