03:52

Foto: Ivan Johan Hansen

1 af 2

Historisk Mercedes på auktion til millionvurdering

Lauritz Lauritzens Mercedes Benz fra 1938 skal i slutningen af maj på auktion i Aarhus.

I 1942 blev den højtstående nazileder Reinhard Heydrich dræbt i et attentat i Prag. Han sad i en Mercedes Benz 320 Cabriolet fra 1938 da tjekkiske faldskærmsagenter kastede en granat mod bilen. Heydrich blev kun såret, men fik granatsplinter i kroppen, som efter en uge slog ham ihjel.

I 1980 købte Lauritz Lauritzen den selvsamme Mercedes Benz på Sjælland for 10.000 kroner og satte den over de næste 10 år i perfekt stand.

- Den så skrækkelig ud, men han var så begejstet med julelys i øjnene og sikker på, at den skulle han nok få en bil ud af, fortalte Lauritz Lauritzens kone Hanne i 2011.

Dengang drog TV2/Nord sammen med ægteparret fra Klejtrup, hvor den historiske bil har hjemme og mod det tekniske museum i Prag, hvor man - indtil Lauritz og TV2/Nord kom forbi - troede, man havde den Mercedes, Heydrich sad i. En lang række sammenfald mellem Heydrichs og Lauritz' Mercedes fik dog museums-inspektøren overbevist om det modsatte - uden at han dog ville sige det endegyldigt.

Den 25. maj skal Heydrichs Mercedes så på auktion. Sammen med godt 70 andre veteranbiler kommer den under hammeren til Classic Race Aarhus og BCA's bilauktion. I følge Ekstra Bladet til en vurdering på mellem 2,7 og 3,5 millioner kroner.

Du kan se hele TV2/Nords program om Heydrics Mercedes ovenfor.