04:30

Foto: Thomas Gaardsmand (arkiv)

1 af 2

Hjørring vil afskaffe SFO?er næste år

Et oplæg fra Hjørring kommune lægger op til at afskaffe SFO?er og erstatte dem med fritidstilbud bemandet af frivillige kræfter - det vækker bekymring.

På Holmegårdskolen i Hjørring er SFO-leder Ulla Sehested Søndergård bekymret for, hvilke konsekvenser det får, at det fra næste år ikke er pædagoger, men frivillige, der skal tage sig af børnene efter skoletiden.

- Jeg frygter da at kvaliteten og den pædagogik, vi bringer ind i børnenes hverdag - alt det, vi er uddannet til, går tabt.

Samme bekymring gælder hos forældrene, der frygter, at de nu skal tvinge deres børn ud i nogle foreningsaktiviteter, de egentlig ikke har lyst til.

Både forældrene, SFO-lederne og BUPL føler ikke de er blevet taget med på råd af kommunen. Hos BUPL er der nu også stor bekymring hos medlemmerne. For selvom beslutningen om at afskaffe SFO?er ikke er endeligt vedtaget, frygter de for deres job og for fremtiden.

- vi oplever at vi har 185 pædagoger, som er rigtig bekymrede og frustrerede og ikke ved, hvordan deres fremtid ser ud. Og samtidig ser det ud til i oplægget fra kommunen, at der går fra nu og indtil marts måned 2014 før den afklaring kommer, siger Linda Bisgaard der er faglig sekretær ved BUPL i Nordjylland.