LIGE NU:

Husejer skal rive tilbygning ned i Aalestrup

Vesthimmerlands Kommune vil ikke give dispensation til handicapbolig, der er placeret forkert.

Ingen dispensation
Finn Svendsen i Aalestrup stiller sig uforstående overfor kommunens afgørelse.
Han mener nemlig at kommunen hele tiden har vidst hvad der foregik.

- Faktisk har de selv bedt mig om at gøre badeværelset større, så det overholdt handicapreglerne og de har selv set tegningerne, så jeg forstår ingenting, siger han idag til TV2/Nord.

Vesthimmerlands Kommune
Men Vesthimmerlands Kommune har en helt anden opfattelse af sagen:

- Finn Svendsen har opført bygningen ulovligt, han har ikke overholdt et standsningspåbud fra os og selvom det er hårdt, må vi stå fast på reglerne, siger formanden for plan- og miljøudvalget i kommunen Knud Kristensen (Kons.)

Bygget til handicappet
Bygningen har Finn Svendsen opført til sin søn, der lider af muskelsvind og derfor er bundet til en kørestol.

Kommunalt tilskud
Sønnen har ikke lyst til at bo andre steder end hjemme hos familien, så derfor har Finn Svendsen fået lovning på et kommunalt tilskud på 225.000 kroner til at opføre handicapboligen.

90 cm for tæt på vej
Og netop fordi der er kommunale kroner med i spillet, mener han at kommunen skulle have gjort sig ekstra umage for at fange fejlen, der betyder, at boligen er opført 90 centimeter for tæt på vejen.

- Selvfølgelig er jeg ansvarlig som bygherre, men kommunen har jo selv godkendt byggeriet og set tegningerne. Så kan de da ikke sidde på deres flade røv i Farsø og lave beslutningen om, siger han.
Men det kan kommunen godt:

- Netop fordi der skal arbejde kommunalt ansatte handicaphjælpere i bygningen er det jo ekstra vigtigt at byggeriet er lovligt. Det er beklageligt, men byggeriet skal lovliggøres, slår Knud Kristensen fast.